Online Shopping

Taj prestrašni online shopping! ?

Iako poslednjih godina mnogi, ili bar velika većina milenijalaca (kako god da ih/nas nazovemo), naginju kupovini online, tzv šopingom iz fotelje, i dalje ima puno ljudi koji su malo skeptični po tom pitanju i kupovina online im još uvek nije opcija.

Kako da znam da li će mi odgovarati? Šta ako nije dovoljno kvalitetno? Da li kupujem “mačku u džaku”? Šta ako mi se ne svidi? Ma, verovatno to na slici samo tako dobro izgleda! Sve su to pitanja i zapažanja kroz koja prođemo dok skrolujemo neki webshop i vagamo da li da se odlučimo da nešto i kupimo. Potpuno opravdano.

Pre nekoliko godina, prvi put sam rešio da kupim nešto online, i to je bila baš majica. 🙂 Nije bilo nešto preskupo, pa sam bio u fazonu, a i da bude loše, nije neki gubitak – i u krajnjem slučaju, ako mi baš ne bude odgovarala, pokloniću je već nekome. To je, naravno, bilo na čuvenom gigantskom kineskom sajtu, gde svi zdušno poručujemo od maskica za telefone, garderobe, pa maltene do delova za auto. Majica je stigla, dugo sam doduše čekao, ali svakako sam kapirao da Kina nije blizu i da neće ceo svet stati, samo da meni što pre stigne to što sam JA poručio.

Ali stigla je! Živa i zdrava, zgužvana doduše, umotana u neku najlončinu, pa onda još izlepljena nekim žutim trakama, ali kada se otpakuje, to je bilo to – ono što sam poručio. Iako to nije bilo neko instagramično “unpacking” iskustvo, moram priznati da taj osećaj, kada vam stigne paket i vi preuzimate od poštara, iako vrlo dobro znate šta je, ipak se radujete kao da je nova godina. 😀 Na kraju krajeva, to i jeste svojevrsno iznenađenje, jer još uvek ne znate da li ćete se prijatno iznenaditi ili ne baš tako prijatno. Ali ok, nije da kupujem stan ili kola online, tako da je vredelo tog osećaja. 🙂 U butiku već ste sve videli, probali, i kad plaćate na kasi, nema više nekog ushićenja. Elem, ta majica je stvatno odslužila svoje pošteno, prošla je trnovit put, od “nosim je u fensi prilikama”, onda se malo ofucala pa je bila “nosim je do prodavnice”, onda se još malo ofucala pa je bila “spavam u njoj”. 🙂 Naravno da ne prođe svaka majica ovaj put, ali ova je bila žilava, moram priznati.

Nakon toga, nema šta nisam poručio online. Sve što mi se sviđa, a nema kod nas da se kupi – www.štagod.com -> skrol, skrol, skrol -> add to cart -> order and pay. Moram priznati da je najveći trip poručiti obuću online. Evo i sada čekam neke patike, koje su trebale stići pre 3 nedelje, pa su se nešto vratile nazad u UK, pa će ponovo da mi pošalju… A ja sve vreme čekam i molim se da mi budu dobre koliko su mi i lepe. 🙂

Bilo kako bilo, na kraju se sve svede na korisničku podršku. Ukoliko je to ok – sve će biti ok. Imao sam većinom pozitivna iskustva i sa tim, šta god mi nije bilo jasno, pitao sam. I nas uvek možete sve da pitate, za preporuku, ako imate nekih nedoumica, oko veličine, sastava materijala itd… Iako se trudimo da to sve maksimalno istaknemo na sajtu i mrežama, svakog od nas nekad mrzi da sve iščita, ili nemamo vremena, pa nam je nekad lakše jednostavno da pitamo. Naša podrška je tu, na FB, Instagramu, našem mejlu – svakome ćemo odgovoriti na pitanje i pomoći.

Do sledećeg puta! 😉

SaveSave

SaveSave

Dacha