Sales & Discounts

Počela je sezona sniženja, a nećemo dugo čekati ni na rasprodaje.

Da li su rasprodaje “dobra pogodba” ili “čista navlakuša”? Šta činiti i kako se ponašati? Da li da kupim to sada na sniženju ili da čekam rasprodaju? Questions to be answered. NOW.

SALE !!!

Šta je, u stvari, rasprodaja? Rasprodaje su ono doba godine kada svi prodavci i veliki lanci butika iz svojih magacina, osim ovosezonskih komada, na rafove izbace i sve one krpice koje nisu uspeli prodati prethodne, ili “one tamo” sezone. Stave pristupačne cene, i samo da se to već jednom raščisti. To je zaista krajnje legitimno, i sam volim rasprodaje, jer nemam, i nikad nisam imao problem da nosim nešto “prošlosezonsko”, vau big deal. Ali, moram priznati, ja sam dobro istreniran i naučio sam svoje lekcije na sasvim dovoljno grešaka. ?‍?

Pa, ako se tu nude krpice koje su višestruko snižene, šta je onda problem? Prvo, problem je što nećete baš često naći nešto što vam se nedavno svidelo i hteli ste da kupite, ali vam je prvobitno bilo skupo. Možda možete da nađete nešto slično, ali i vi i ja znamo da to nije to. Ali drugi, još veći problem se javlja u našim glavama kada krenemo da se hvatamo za sve redom. U tim trenucima naše rasuđivanje je totalno pomućeno onim precrtanim cenama kada vidimo nešto da je sa 6.990,00 spalo na 1.490,00 – daj ovo je džabe, sigurno ću nositi! Nećeš. Bacićeš 1,5k dinara, a verovatno i više, ako se uhvatiš za još nekoliko sličnih stvari. Na rasprodaji recimo može da vam se učini da je OVO dobra ideja:

Nije.

Da, ovo su muške farke.?‍ Jel možemo ovo da nazovemo farkama? ?

Činjenica je da svi mi volimo da se ponovimo i obučemo nešto novo i fino, ali sa rasprodajama zaista treba biti obazriv. Jedno jednostavno pravilo koje primenjujem u tim situacijama (pošto i dalje nisam imun na rasprodaje) jeste da postavim sebi par pitanja:

  1. Da li mi se ovo sviđa na prvi pogled?
  2. Da li mi se ovo sviđa baš u ovoj boji?
  3. Kada probam, da li mi ekstra stoji?

Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja NE (ili još gore na sva 3), onda ćete sigurno baciti pare. Neeemojte tražiti razloge i pravdati se sami sebi, pa ok nosiću ponekad, to je za neke “posebne” prilike, super će mi ići na one sive farke – batali. Odloži taj komad i udalji se. Ponavljajući obrazac kod krpica koje tako kupimo, a koje su za neke nesvakidašnje prilike jeste da ih kupimo, ne obučemo nikad i na kraju nas smore jer smo ih se nagledali u ormanu – kao da smo ih iznosali.

%%% DISCOUNT %%%

E, SNIŽENJA su nešto prema čemu sam vremenom stekao ogromno poštovanje. 😀 Pogotovo onaj prvi talas, sniženje za nekih 30-ak %. Za neke komade koji vam se sviđaju a malo su vam poskupi u punoj ceni, ovo je idealna prilika. Tada ćete verovatno još uvek moći da nađete svoju veličinu, imaćete taj osećaj da nešto niste preplatili i uštedeli ste. Ali, što je najbitnije, dobili ste ono što ste želeli. Jedan, onako, WIN-WIN-WIN. Prijatelji me već dovoljno dobro znaju po mom “sačekaću sniženje pa ću onda uzeti”.

U svakom slučaju, rasprodaje su skroz OK, samo treba znati ponašati se. ? Ukoliko to ne znamo, bacićemo novac u bunar. Ali ipak, sniženja su ono što, lično, mnogo više cenim iz malopre navedenih razloga.?

Želim vam uspešnu SASA LELE sezonu! C ya!

D.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Dacha