TOP 5 modela belih patika

Tačno je da se leto uveliko završilo, i sada već prelazimo na cipele i neke jesenje boje…ali. Bele patike su vanvremenska kategorija i ne poznaju godišnja doba. Ok, osim ako su platnene onda ih pls ipak odložite na zasluženi odmor. Dugo vremena sam nosio isključivo bele patike. Uglavnom su mi govorili da “smaram”, ali ja sam se prosto osećao lepo dok ih nosim, a i bio sam dovoljno picajzla da su one većinu svog životnog veka zaista bile bele, tako da sa tim nisam imao problem. I mogu vam reći XY godina kasnije, to je i dalje tako – neke stvari se ne menjaju. Naravno, nađe se tu obuće i drugih boja, ali jednostavno, bele su nekako moćne. Mogu da izguraju svaki outfit, lako se uklapaju, pogotovo u onim danima kada nemamo snage da smišljamo šta ćemo obući ili obuti. Bude takvih dana dosta i zato nam i služe ti “must have” komadi u kojima ćemo izgledati najbolje i kad se najgre osećamo, he, he. O tim komadima nešto više će biti u narednom postu, a ovaj ćemo posvetiti jednom najuniverzalinijem, a to su njihovo veličanstvo – bele patike. Pa, evo nekih predloga, brt što da se mučite? ?

1. NIKE – AIR FORCE

Ovaj model se pojavio (onako udarno) pre nekoliko godina, istog momenta postao popularan i danas se svrstava u neke “obuvne” klasike. Prilično su udobne, veoma dobro greju – tako da su leti možda malo nezgodne i da znate da ćete u njima dobiti par cenata u visini zbog njihovog đona. Stabilne, pristojne, hodanje u njima je nekako prirodno… Ne znam šta bih rekao, nisam im našao neke preterane zamerke. Pošteno šljakaju. ?

2. ADIDAS – STAN SMITH 

Jedan od najpoznatijih modela patika koje ćete naći manje/više u svakoj radnji. Mislim da nema ni jednog modnog bloga ili instagrama bez njih. Pogotovo ova varijanta belih sa zelenim detaljima. Njih doduše imam u drugoj boji, pa mogu reći da nisu nikakva ludnica od patika, nego samo…patike. Ali rade pos’o. Mogle bi biti i malo udobnije, đon im je prilično krut, ali ovako generalno, ne mogu reći da nisu udobne. Cena… Ok, realno većina stvari je precenjena, ali šta znam, ja ih imam već par godina, ne fali im ništa specijalno. ?‍♂

3. NIKE – TENNIS CLASSICS 

Ovo je jedan savršen primer potcenjenih patika. Ali, iskoristite to! Uglavnom su povoljnije od ostalih sličnih modela, i ovo je jedan model koji traje. Svake druge (ili čak svake) sezone ih možete pronaći u radnjama, samo sa nekim izmenjenim detaljima, da li je to boja Nike znaka ili nešto drugačiji đon,…ali to su te. I-zu-zet-no udobne i kvalitetne, savršen odnos cene i kvaliteta, zaista traju godinama. Sa njima nećete sigurno pogrešiti. ✔✔

4. ADIDAS – SUPERSTAR

Svi ih već imamo. Ne znam šta bih rekao a da već ne znate. Možda nisu nešto najudobnije što možemo obuti (pogotovo zbog gumenog pregnjeg dela koji ne ostavlja puno prostora za fleksibilnosti), gotovo nikad nisu na sniženju, često se dešava da pucaju na spojevima gume i đona, ali…dobro se fotkaju, odlično se uklapaju na gotovo sve stilove i prosto su sinonom za klasiku. ?

Fun fact: ove patike su do pre nekoliko godina nosili samo štreberi (like moah ✌) ali su ih onda preuzeli blogeri, cena se udvostručila i voalah! Možete ih nekada naći u BUZZ-u malo snižene, kada imaju neke kratke akcije, ali i tada budu max 20% snižene.

5. REEBOK – CLUB C 85

Ništa još ne znam o njima, osim da mi se dopadaju. Cenim da imaju potencijala i da će ubrzo postati jako popularne i da će im cena dodatno skočiti. Zvučim kao da pričam o berzi, znam. Ali svakako mislim da nam Reebok sprema jedan povratak u lifestyle modu, baš kao što je Puma to uradila na čelu sa Rijanom. Hipsteri su već preuzeli Champion, ‘ste skontali?

GRATIS

6. CONVERSE – ALL STAR

Bele starke. Nope. Nema na čemu.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Dacha